Foglaljon most!

Környezet

Az Erdély gyöngyszemeként is ismert Tusnádfürdő Románia egyik legszebb üdülőhelye, a 19. század közepétől igazolt gyógyfürdővel. Ezeknek a vizeknek a gyógyító tulajdonságait illetően él egy népi legenda. A legenda szerint valamikor létezett egy mező telis tele olyan forrásokkal, amelyek hangosan törtek a felszínre – ezt a területet a helyiek „beszélő mezőnek” nevezték el.

A források gyógyító tulajdonságait egy fiatal pásztor fedezte fel, aki mezítláb járkált sebes lábaival. Miután a pásztor többször is áthaladt a beszélő mezőn, meglepetten tapasztalta, hogy sebei begyógyultak. A mező csodálatos vizeinek híre gyorsan terjedt a környező falvakban is, így a források egyre több látogatót vonzottak.

A Kis Svájcként is emlegetett üdülőhely nemcsak földrajzi fekvése miatt kapta ezt a nevet, hanem a XX. századból származó svájci stílusú épületek miatt is. Az üdülőhely fő turisztikai látványosságai: Csukás-tó, Apor-bástya, Sólyomkő, Szent Anna-tó, Mohos tőzegláp, sípálya és végül, de nem utolsósorban az ásványvízforrások, amelyek különböző betegségek kezelésére szolgálnak.

A természeti értékek és a biodiverzitás táplálják a lelket, miközben esztétikai élményt is nyújtanak. Hargita megye és az üdülőhely környéke természeti kincsekkel és szépségekkel megáldott. Élvezze a mély csendet, a friss levegőt, a hangokat és a nagyszerű kilátást!

FŐBB LÁTVÁNYOSSÁGOK

  • Apor-bástya – 1 km távolság, hozzávetőleges időtartam 30 perc-1 óra, szintkülönbség 68 m, jelzett nyomvonal.
  • Sólyomkő – 1,5 km távolság, hozzávetőleges időtartam 1-2 óra, szintkülönbség 170 m, jelzett nyomvonal.
  • Vártető – távolság 14 km, időtartam körülbelül 4-5 óra, szintkülönbség 560 m.
  • Szent Anna-tó – autóval megtett távolság 25 km, kb. 40-45 perc. Vulkanikus tó, egyedülálló Közép- és Kelet-Európában.
  • Mohos tőzegláp – a Szent Anna-tó közelében található, természetvédelmi terület, ahol ritka növényfajok élnek.