Rezervă acum!

Servicii

Kinetoterapia

Ca si ramura a medicinei, kinetoterapia studiaza mecanismele neuromusculare ale organismului si care ajuta la activitatile de miscare normale. Scopul este refacerea unor functii diminuate, prin programe de recuperare bine stabilite.

Terapia prin miscare se poate folosi în programele: terapeutice; de recuperare; profilactice (kinetoprofilaxia). Necesita prezenta unui kinetoterapeut.

În mod uzual se traduce ca fiind terapia prin miscare, de fapt aceasta terapie este utila atât în recuperarea afectiunilor locomotorii, cât si în tratarea unor afectiuni ale organelor interne, boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice si chiar digestive.

Se stie, de exemplu, ca efortul fizic controlat poate reduce valorile tensiunii arteriale în hipertensiunea arteriala sau poate reduce valorile diabetului zaharat. Kinetoterapia stimuleaza resursele de adaptare ale organismului printr-un stres reprezentat de exercitiul fizic controlat si bine dozat.

Dotari:
• sala de gimnastica situata la parter
• echipamente specifice

Hidrotermoterapia

Hidroterapia , balneatia externa cu apa minerala carbogazoasa în scop terapeutic, pentru factorul termic, de presiune, biochimic (bioxidul de carbon dizolvat în apa), a micromasajului bulelor de gaz, cu efect vasodilatator. Temperatura apei este de 32-34°C. Durata sedintei este de 15 minute. Necesita supravegherea de catre baiesite, personal necalificat medical.

Dotari:
• cazi individuale grupate în doua sectii, pentru femei si barbati, situate la etajul I

Hidrokinetoterapia

Utilizarea apei minerale ca mediu de facilitare pentru programele de kinetoterapie. Temperatura apei minerale este de „indiferenta” 26-31°C temperatura la care se produc efecte microrelaxante si antialgice. Durata sedintei este de 10 minute în primele zile ajungându-se la 20-30 minute catre finalul curei. Necesita prezenta unui kinetoterapeut.

Dotari:
• doua bazine de mobilizare, cu apa minerala, pentru femei si barbati, situate la etajul I

Hidromasajul

Hidromasajul , dus subacval partial si general, sub forma de jet de apa sub presiune proiectat de tegument. Presiunea jetului de apa este de 2-4kg/cm2. Necesita efectuarea de catre un asistent medical.

Dotari:
• un aparat pentru dus subacval general
• un aparat pentru dus subacval partial, la etajul I

Termoterapia locala

Termoterapia locala foloseste ca factor terapeutic vectorul temperatura care poate fi transferata corpului prin intermediul unui suport termic cum ar fi parafina. Parafina se aplica sub forma de placa de parafina la temperatura de 50°C circa 15-20 minute.

Dotari:
• doua aparate pentru bucataria de parafina
• parafina

Electroterapia

Terapie fizicala care foloseste forme diferite de curent electric (curent galvanic, curent de joasa frecventa, curent de medie frecventa, curent de înalta frecventa – unde scurte, microunde, ultrasunete), radiatii infrarosii, ultraviolete si lasser, câmpuri magnetice de joasa frecventa. Necesita personal medical specializat, asistenti medicali fizioterapeuti.

Dotari:
• aparate care folosesc formele de curent mentionate mai sus si grupate pe cabinete în functie de tipurile de curent pe care le emit, situate la etajul II

Masoterapia

Un grupaj de exercitari mecanice de tip manual asupra tegumentului. Masajul manual este efectuat de personal medical specializat – maseuri sau asistenti medicali, specialitatea masoterapie. Serviciul structurat pe doua sectii femei si barbati, etajul I.