Romana | English   Deutch | Magyar 
 

                                                                                                                                                 

G

 
Baza de tratament
Baza de tratament reprezintă totalitatea spaţiilor amenajate pentru aplicarea metodelor de tratament specific cu factori terapeutici naturali: ape minerale carbogazoase, mofetă, proceduri de medicină fizică şi chinetoterapie sub formă de cură balneară (terapeutică, de recuperare, profilactică primară şi profilactică secundară). Pentru efectuarea curei balneare, baza de tratament este structurată astfel:

I. Compartimentul de primire şi îndrumare a pacienţilor este situat la etajul I şi este deservit de:
un registrator medical
un statistician medical

II. Cabinete pentru consultaţii medicale de specialitate recuperare, medicină fizică şi balneologie, în număr de trei situate la etajul II. Acestea sunt deservite de doi medici specialişti şi trei asistente medicale de medicină generală.

III. Cabinete pentru terapia specifică:
Kinetoterapia

Terapia prin mişcare se poate folosi în programele: terapeutice; de recuperare; profilactice (kinetoprofilaxia). Necesită prezenţa unui kinetoterapeut.

Dotări:
sală de gimnastică situată la parter
echipamente specifice
Hidrokinetoterapia

Utilizarea apei minerale ca mediu de facilitare pentru programele de kinetoterapie. Temperatura apei minerale este de "indiferenţă" 26-31°C temperatură la care se produc efecte microrelaxante şi antialgice. Durata şedinţei este de 10 minute în primele zile ajungându-se la 20-30 minute către finalul curei. Necesită prezenţa unui kinetoterapeut.

Dotări:
două bazine de mobilizare, cu apă minerală, pentru femei şi bărbaţi, situate la etajul I
Electroterapia

Terapie fizicală care foloseşte forme diferite de curent electric (curent galvanic, curent de joasă frecvenţă, curent de medie frecvenţă, curent de înaltă frecvenţă - unde scurte, microunde, ultrasunete), radiaţii infraroşii, ultraviolete şi lasser, câmpuri magnetice de joasă frecvenţă. Necesită personal medical specializat, asistenţi medicali fizioterapeuţi.

Dotări:
aparate care folosesc formele de curent menţionate mai sus şi grupate pe cabinete în funcţie de tipurile de curent pe care le emit, situate la etajul II
Masoterapia

Un grupaj de exercitări mecanice de tip manual asupra tegumentului. Masajul manual este efectuat de personal medical specializat - maseuri sau asistenţi medicali, specialitatea masoterapie. Serviciul structurat pe două secţii femei şi bărbaţi, etajul I.
Hidrotermoterapia

Hidroterapia , balneaţia externă cu apă minerală carbogazoasă în scop terapeutic, pentru factorul termic, de presiune, biochimic (bioxidul de carbon dizolvat în apă), a micromasajului bulelor de gaz, cu efect vasodilatator. Temperatura apei este de 32-34°C. Durata şedinţei este de 15 minute. Necesită supravegherea de către băieşiţe, personal necalificat medical.

Dotări:
căzi individuale grupate în două secţii, pentru femei şi bărbaţi, situate la etajul I


Hidromasajul
, duş subacval parţial şi general, sub formă de jet de apă sub presiune proiectat de tegument. Presiunea jetului de apă este de 2-4kg/cm2. Necesită efectuarea de către un asistent medical.

Dotări:
un aparat pentru duş subacval general
un aparat pentru duş subacval parţial, la etajul I


Termoterapia locală
foloseşte ca factor terapeutic vectorul temperatură care poate fi transferată corpului prin intermediul unui suport termic cum ar fi parafina. Parafina se aplică sub formă de placă de parafină la temperatura de 50°C circa 15-20 minute.

Dotări:
două aparate pentru bucătăria de parafină
parafină
 
IV. Compartiment pentru relaxarea pacienţilor situat la etajul I.
 
V. Cabinet pentru asigurarea urgenţelor medicale situat la parter, necesită existenţa dotărilor pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă în regim de continuitate:
medic de gardă
asistenţi medicali de medicină generală
instalaţie pentru oxigenoterapie
aparat de urgenţă
defibrilator
trusă de perfuzii
trusă pentru intubaţie orotraheală
trusă de mică chirurgie.
 
VI. Cabinet pentru explorări funcţionale, laborator situat la etajul II. Necesită un asistent medical de medicină generală.
Dotări:
un electrocardiograf computerizat
un oscilometru
 
VII. Compartiment tehnico-administrativ situat la etajul II.

   

 
 
 

Staţiunea Băile Tuşnad | Complex Hotelier Tuşnad | Baza de tratament | Tarife şi oferte | Contact | Galerie foto | Rezervare on-line
Complex Hotelier Tuşnad - Băile Tuşnad 535100 Aleea Sfânta Ana nr. 18
tel. secretariat: (004) 0266-335537, 335292; hotel (004) 0266-335558, 335202; 0752-199620 fax: (004) 0266-335108, email: secretariat@tusnad.ro , rezervări: hoteltusnad@tusnad.ro